Indremedisinske utredninger

Hunder og katter får mange av de samme sykdommer som mennesker, for eksempel sukkersyke, kreft, stoffskifteproblemer, leddgikt og hjertesykdommer.

Dersom veterinæren får mistanke om slike sykdommer ved den polikliniske kontrollen, settes dyret opp til indremedisinsk utredning for å stille en riktig diagnose.

 Indremedisinske utredninger kan være tidkrevende og omfatte prøvetaking, bildediagnostikk, samt flere kontrollbesøk med oppfølgende prøver. Sykdomsbildet kan variere hos indremedisinske pasienter, og symptomene kan ofte komme langsomt og snikende. Diagnostiseringsprosessen kan derfor ofte være en tålmodighetsprøve for både veterinær og eier, men vi tilstreber alltid å finne diagnosen før vi setter inn behandling, siden vi mener dette er den beste måten å sikre seg så god prognose som mulig.

Når pasienten har fått en diagnose og et behandlingsopplegg, følger det kanskje også nye fôringsrutiner med. Flere sykdommer kan behandles eller i det minste støttebehandles ved hjelp av riktig fôring. Veterinæren vil gi råd og veiledning, og følger alltid opp med kontroller når det er nødvendig.

Veterinær Therese Haagensen har deltatt på ESAVS kursene i indremedisin i Utrecht i Nederland.