Vaksine hund

For å forsikre oss om at hunden er frisk, og for å tidlig oppdage eller forebygge sykdommer, foretar vi alltid en grundig undersøkelse av dyret før vaksinering.

Vi anbefaler en årlig vaksinering av alle hunder.

Nå anbefales det at man gir en fire-komponent vaksine hvert tredje år. Parainfluensa (kennelhoste) anbefales å gi hvert år.

Hunder blir rutinemessig vaksinert mot parvovirus (angriper tarmslimhinne), adenovirus (smittsom leverbetennelse), paramyxovirus (valpesyke), og parainfluensavirus og  Bordetella bronchiseptica (kennelhoste).

6-8 ukers alder: Eventuelt første vaksine mot Parvovirus. Gis ved stort smittepress eller dersom mor ikke er vaksinert tidligere. Samtidig utstedes helseattest dersom det er ønskelig.

12 ukers alder: Dette er den viktigste vaksinen valpen får, og bør gis når hunden er 12 uker. Den beskytter mot parvovirus, smittsom leverbetennelse, valpesyke og kennelhoste.

Den årlige revaksineringen gis ett år etter siste grunnvaksine. Vi sender ut påminnelse noen uker før det er tid for den årlige vaksinen.

Den årlige vaksineringen er, i tillegg til selve vaksinen, en mulighet for å få en helsesjekk på hunden. Hos oss får alltid hunden en grundig generell undersøkelse før vi vaksinerer, hvor vi blant annet lytter på hjertet og lungene, og sjekker tennene.

For hunder som skal reise til utlandet (unntatt Sverige) må man dessuten vaksinere mot rabies, og leptospirose anbefales dersom reisen går til sydligere strøk.

Les mer om vaksinering av hund her.