Beskytt dyrene dine mot kulden med riktige klær og tilbehør

I kulden er det viktig å ta godt vare på dyrene våre. Med riktig klær og utstyr kan vi hindre frostskader og sørge for at de har det komfortabelt.

Vi har fått inn de superfine og funksjonelle dekkene fra Non-Stop dogwear!

Dyrene våre kan også få problemer når temperaturen faller. Med enkle grep kan du beskytte dem mot frost og i verste fall frostskader. Det er spesielt når gradestokken kryper ned mot minus 10 og lavere at man bør være på vakt.

Når det gjelder hunder er det stor forskjell på rasene. En Alaskan Malamute klarer seg godt ved ekstremt kalde temperaturer, mens en liten Chihuahua eller en korthåret hund fryser lett, selv når det ikke er veldig kaldt.

Det beste for hunder er et funksjonelt dekken, gjerne med ullfôr. Glem tynne pynteklær med diamanter. Det handler ikke om å være fin, men om å være varm! Akkurat som mennesker må hunder ha tekstiler og passform som passer til være og temperatur. I tillegg til et skikkelig dekken bør du bruke potesokker når kulda virkelig setter inn – potene er svært utsatt for frostskader. Det finnes også potesko, som har en tykkere såle og isolerer bedre mot kulde enn sokkene.

På en hund er også øreflippene utsatt for frostskader, og i tillegg på hannhunder… testiklene. Bevegelse er viktig. Ikke tving hunden din til å stå i ro ved å binde den på gårdsplassen eller utenfor butikken når det er sprengkaldt. Stopper man når man er på tur, sett på ekstra klær.

Man må også passe på kattene i kulda. De holder seg gjerne inne på de kaldeste dagene. Slipper man de ut må de ha mulighet til å gå inn og ut som de vil; gjerne en katteluke. Ellers må de ha et lunt sted å søke tilflukt for eksempel et isolert oppvarmet uthus og liknende. Kom innom oss så kan vi finne et ulldekken som passer din beste venn.