Kastanjer

Høsten er høysesong for samling og kreative kreasjoner med kastanjer. Men visste du at hestekastanjer kan være giftig for kjæledyr?

Selv om de er fine å se på og pynte med, kan hestekastanjer være giftige for hunden din om den spiser dem. Symptomer inntrer vanligvis innen få timer og opptil 2 dager etter inntak. De vanligste symptomene er kraftig oppkast, magesmerter, hypersalivasjon (sikling), bradykardi (lav hjerterytme), paralyse og kramper. Det er likevel sjeldent at alvorlige forgiftninger oppstår iflg legemiddelverket, men om dette skulle forekomme vil mer alvorlige symptomer som diaré, nedsatt matlyst, økt drikkelyst, sjangling og feber, muskelkramper og stivhet i kroppen vise seg.

Om din hund har spist kastanjer, er det sikreste å ta den med til veterinær så raskt som mulig for medisinsk hjelp. Om det ikke er for lenge siden inntak gir man brekkmiddel så kastanjene kan komme opp igjen. På denne måten vil man redusere sjansen for forgiftning. Ellers vil hunden din få behandling i henhold til hvilke symptomer den viser.