Reise med hund til Sverige

Skal du reise med hund til Sverige? Her har du informasjon om ormebehandlingen som er påkrevd for å unngå innførsel av revens dvergbendelorm til Norge.

Å reise med hund fra Norge til Sverige er uproblematisk. Men når du skal hjem til Norge igjen, er det krav om at du sammen med hunden har med et kjæledyrpass. Om du ikke allerede har dette, har Glåmdal dyreklinikk autorisasjon til å utstede kjæledyrpass. For å få pass, må hunden må være ID-merket.

I Sverige finnes det dvergbendelorm blant rev. Dette er smittsomt over til hunder, og ikke noe vi ønsker å få innført til Norge. Derfor er det påkrevd at hunden din gjennomgår en ormebehandling før den får lov til å komme tilbake til Norge igjen. Denne ormebehandlingen må være dokumentert i hundens kjæredyrpass.

Alternativ 1: En ormekur gis i Sverige 24–120 timer før innreise til Norge. Ormekuren må gis av en autorisert veterinær i Sverige, og det må føres inn i passet.

Alternativ 2: For deg som reiser ofte, kan ormekurer med 28-dagers intervall passe bra. Det gis to ormekurer på to forskjellige dager før første utreise. Deretter gis ny ormekur hver 28. dag til man ikke lenger skal reise. Det må alltid avsluttes med en ormekur i Norge, selv om man ikke skal reise mer. Alle kurene må dokumenteres i passet av autorisert veterinær.

Kort oppsummert, trenger du dette for å reise med hund til Sverige:

  1. ID-merking
  2. Kjæledyrpass
  3. Ormekur (enten alternativ 1 eller alternativ 2)

Ring oss på 62 81 18 00 for timebestilling, eller send en timeforespørsel her.