Pass på hunden i varmen

Hunder har ikke den samme temperaturreguleringen som oss mennesker. De blir kvitt varme ved hjelp av pesing, og ikke svetting. De har svært få svettekjertler ellers på kroppen. Vi må derfor ta ekstra godt vare på våre firbeinte venner når gradestokken kryper oppover.

De må til enhver tid ha tilgang til ferskt, kaldt vann både ute og inne. Det finnes også hundebadebasseng og kjølematter som hunden kan avkjøle seg med hvis de oppholder seg i hagen. Da må de også ha tilgang til skygge.

En kjølematte kan være godt å legge seg på for en varm hund.

Mange hunder er glade i å bade, og et hundebadebasseng kan være en fin og morsom måte å kjøle ned hunden på varme sommerdager.

Overopphetet hund

Symptomer på overoppheting av hund:

  • stresset, peser
  • rask puls, røde og tørre slimhinner.
  • forvirret
  • veldig slapp eller klarer ikke reise seg
  • kramper

Avkjøle overopphetet hund

Hvordan avkjøle hunden hvis den har symptomer på overoppheting:

  • Kaldt vann på buk, poter og hals.
  • Våt pels avkjøler kroppen
  • Våte, kalde håndklær.
  • Gjerne bad i vann/badekar
  • Eventuelt saltvann må spyles av etterpå da det kan tørke ut huden.
  • Kjølematter og lignende.
  • Tilby vann/væske

Hvis ikke noe av dette hjelper, må man kontakte veterinær snarest mulig!

Mange tenker at å barbere hunden vil hjelpe, men det kan i mange tilfeller gjøre saken verre da pelsen isolerer mot varme.

Hund i bil

Hunden må aldri etterlates i bilen på sommeren! Det hjelper ikke å ha et vindu litt åpent på de varmeste dagene. Svenska Kennelklubben har målt hvor varmt det blir inne i en bil, og vi ser at det fort kan bli over 50°C på en helt vanlig, lettskyet sommerdag. Er det sol kommer temperaturen fort opp mot 70°C.

Hvis man oppdager en hund alene i bil som virker svært varm, kan man prøve å finne eier ved å sende en SMS til 2282 med kodeordet REGNR + bilens registreringsnummer. Får man ikke tak i eier kan man ringe politiet på telefonnummer 02800.

Dersom hundens liv står i fare, kan man knuse ruten uten å stå ansvarlig for utgiften dette påfører eier. En hundeeier kan i tillegg bli straffet om han etterlater en hund i en varm bil.

På lengre bilturer bør man også kontrollere hundene ofte hvis de oppholder seg i bagasjerommet i bur. Temperatur og aircondition fungerer ofte ikke like bra bakerst i bilen.

Med hunden på tur

På de varmeste dagene bør man ikke gå lange turer midt på dagen. Turene bør heller ikke være veldig lange og man bør alltid ha med friskt vann å drikke til hunden.

Man bør også unngå å gå tur på asfalt og grusveier da de kan bli veldig varme. Man kan eventuelt bruke potesokker for å skåne potene.

Solkrem for hund

Hunder kan også bli solbrente, så man skal unngå for mye direkte sol. Spesielt hunder med lys pels og lite pels bør man være forsiktige med. Ved sterk sol bør man da bruke solkrem. Det finnes egne solkremer til hunder som ikke inneholder parfyme.

Solkremen smøres på hudområder som har lite eller tynn pels, for eksempel øreflipp, rundt øyne, snute og mage.

Aktiviteter

En god aktivitet på varme sommerdager er å fryse ned godbiter i isblokker. Det vil gi hunden en smakfull og morsom aktivitet.

Flyteleker som kan kaste ut i vannet er også svært populært og hjelper til med å kjøle ned hunden.

Kom innom og besøk oss i butikken, så finner du masse fine saker for en god sommer!