Microchip-kampanje

Prisen i hele september er 600,– (vanlig pris er 1291,–)

💛 Id-merking er viktig for å knytte informasjon om eier opptil hunden eller katten dersom dyret skulle stikke av, bli skadet eller stjålet.

💛 I Sverige er det påbudt med id-merking. I Norge jobber dyreverntilhengere for at dette også skal bli påbudt her. Vi på Glåmdal Dyreklinikk ønsker å sette fokus på dette ved å gjennomføre en kampanje.

I dag brukes nesten utelukkende mikrochip som merking. Det er en liten databrikke på størrelse med et riskorn som veterinæren injiserer under huden på venstre side av halsen. ID-merking med mikrochip er ikke smertefullt og kan sammenlignes med å få en vaksine. Les mer om chip-merking her.

ID-merking er påkrevd for å få utstedt kjæredyrpass – som igjen er nødvendig om du for eksempel skal reise til Sverige med hunden din.

Ring oss på 62 81 18 00 for timebestilling, eller send en timeforespørsel her.

Seniorhunden

Man sier at hunder regnes som seniorer fra fylte 7 år, men det må sees i sammenheng med rase. Små hunder lever gjerne lengre enn store og man vil ofte oppfatte en stor hund som gammel før en hund av liten rase.

Huggorm og våre kjæledyr

Når solen titter fram på våren, våkner også vår eneste giftige slangeart opp fra vinterdvale. Da jakter den på smågnagere eller den soler seg og nyter skogens ro, før den plutselig får en nysgjerrig og ivrig hundenese opp i ansiktet. Huggormen hugger da i selvforsvar og treffer gjerne nese/snuteparti eller frambein.

Nå er flåtten her!

Det er vår, og både mennesker, hunder og katter trekker ut i naturen. Det samme gjør flåtten. Flått oppholder seg i gress, kratt, lyng og busker hvor den venter på at det kommer forbi et vertsdyr den kan sette seg på. Både hunder og katter er fine vertsdyr for en sulten flått.